Photo

Photo
ΖΑΚΥΝΘΟΣ

30 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ)

ΣΜΙΞΗ







ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ : 509 κάτοικοι (Απογραφή 2001).
Το χειμώνα το χωριό κατοικείται μόνο από ξενοδόχους και επιχειρηματίες εστίασης με το προσωπικό τους ενώ το καλοκαίρι γεμίζει από τους ντόπιους που ζούν όμως σε κοντινές πόλεις.

ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ : ΟΔΙΚΩΣ (467 χλμ. από Πειραιά, 6 ώρες & 20΄περιπου).

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ (Κωδικός - 24620)
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ :  85170

ΠΡΟΣΟΧΗ : Για την καλύτερη οργάνωση του ταξιδίου σας να ξέρετε ότι το χωριό δεν διαθέτει ούτε αγροτικό γιατρό, ούτε φαρμακείο, ούτε μαγαζιά, ούτε σταθμό ταξί, ούτε λεωφορειακή γραμμή, ούτε τράπεζες και ταχυδρομείο. Αν πάτε χειμώνα καλό είναι να έχετε αλυσίδες μαζί σας.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Πέτρινα Σπίτια



Πέτρινες Βρύσες. Εκκλησία Αγ.Αθανασίου. 
Εκκλησία Αγ.Νικολάου


ΚΛΙΜΑ   : ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
1.     ΣΜΙΞΗ
2.     http://smixi.gr/

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ : Τυριά.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ : Ψητά σούβλας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ :  Αγ. Πνεύματος – Τα‘’Κλείδωνα’’, 24/6 – Εορτασμός Προφήτη Ηλία – Πανηγύρια της Αγ.Παρασκευής, Αγ.Παντελεήμωνα ,Μεταμόρφωσης Σωτήρα – 15 Αυγούστου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Η Σμίξη είναι ορεινό χωριό του νομού Γρεβενών, προερχόμενο από τη "σμίξη" των οικισμών Πινακάδες και Μπίγκα, οι κάτοικοι των οποίων ήθελαν να γλιτώσουν από την ελονοσία. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.220 μέτρων στις πλαγιές του Σμόλικα και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας. Ζεστοί, φιλόξενοι άνθρωποι σε περιμένουν να σου δώσουν να γευτείς τις τοπικές νοστιμιές και να σε κάνουν να αισθανθείς την ομορφιά της φύσης και της πραγματικής ανθρώπινης ζεστασιάς. Η φύση απλόχερα δίνει στο χωριό τα κάλλη της και την μοναδική όμορφη αλλά άγρια πλευρά της.
 Εδώ ξεκουράζεσαι σωματικά και πνευματικά και ξεχνάς τους τρελούς ρυθμούς της πολύβουης πόλης με το συνεχές άγχος του χρόνου. Αξιοθέατα φυσικά και μοναδικά συνθέτουν το πάζλ. Εξορμήσεις σε κοντινά επίσης γραφικά χωριά αλλά και στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας.


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΦΑΓΗΤΟ
1) Ταβέρνα Ελευθερία Σακελλαρίου. Στην κάτω πλατεία. 
2) Ψησταριά Θεοχάρης. Στην πάνω πλατεία. Παϊδάκια στα κάρβουνα, λουκάνικο χωριάτικο, πίτες, νόστιμες σούπες ημέρας, μανιτάρια σχάρας και φέτα ψητή. Νοστιμότατο κεμπάπ.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  -  ΚΛΠ.

ΕΙΔΟΣ-ΟΝΟΜΑ : ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ – ΄΄ΘΕΟΧΑΡΗΣ΄΄
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΤΗΛΕΦΩΝΟ- SITE :  Κοντά στην πάνω πλατεία του χωριού, τηλ. 2462085230, 6977775190. http://www.fora.gr/theoharis/
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ : ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ : Πρωινό,
TV(αλλα όταν πήγα εγω δεν είχαν συνδεθεί με το ψηφιακό σήμα ακόμα και η τηλεόραση δεν έδειχνε τίποτε).
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ :  ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ (Απλά, καθαρά δωμάτια με πλούσιο πρωινό)



ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ :  Φυσικά και αξίζει μια επίσκεψη στο χωριό γιατι η φύση, η ζεστασιά των ντόπιων και τα νοστιμότατα τοπικά φαγητά σούβλας, αλλά και τα αξιοθέατα αποτελούν πόλο έλξης για μια εξόρμηση.
Μετά τα Τρίκαλα στην Ε.Ο. Τρικάλων-Καλαμπάκας-Ιωαννίνων καλό είναι να βάλουμε βενζίνη στο 2ο βενζινάδικο ΕΛΙΝΟΙΛ που θα βρούμε μπροστά μας  ή στη SHELL στη διασταύρωση για Μαυραναίους, γιατί μετά για Σμίξη δεν υπάρχουν βενζινάδικα. Πολύ προσοχή στους δρόμους γιατί η διαδρομή είναι δύσκολη και υπάρχουν νεροφαγώματα και σπασίματα της ασφάλτου σε μερικά σημεία, που καθιστούν επικίνδυνη την οδήγηση, αλλά με προσοχή δεν υπάρχει πρόβλημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: