Photo

Photo
ΖΑΚΥΝΘΟΣ

12 Ιουλίου 2013

ΚΥΚΛΑΔΕΣ (ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ)

ΚΙΟΝΙΑ





ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ : 146 μόνιμοι κάτοικοι περίπου

ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ
ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΡΑΦΗΝΑ (82 ν.μ. απο Πειραιά και 60 ν.μ. απο Ραφήνα)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ (Κωδικός - 22830)
ΔΗΜΟΣ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ : 2283360200
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ : Κέντρο Υγείας Τήνου, 22210, 23781
ΤΑΞΙ : 22470 (Από τη Χώρα)

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Στα Κιόνια υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος του ιερού του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης.








H ιστορία του ιερού του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης είναι συνυφασμένη με την ίδρυση και τη διάρκεια ζωής της αρχαίας πόλης της Τήνου, από τον 4ο αι. π.Χ. ως τα μέσα του 3ου αι. μ.Χ. Κάποια ίχνη προϊστορικής κατοίκησης βρέθηκαν στην περιοχή δυτικά του ιερού, χωρίς όμως να διαπιστωθεί καμία συνέχεια μέχρι τα μέσα του 4ου αι. π.Χ., όπου ανάγονται οι πρώτες ενδείξεις λατρείας στο χώρο. Την ίδια εποχή μετατοπίστηκε από το Ξώμπουργο στην περιοχή της σημερινής χώρας της Τήνου το αστικό και διοικητικό κέντρο του νησιού, ενώ προς το τέλος του ίδιου αιώνα εμφανίζονται και τα πρώτα μνημειώδη κτίρια στα Κιόνια.
Επίσης, στα Κιόνια θα συναντήσουμε και τα παρεκκλήσια του Αγ.Φωτοδότη, του Αγ.Μάρκου και του Σταυρού.




ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΤΥΡΑΚΙ ΤΗΝΟΥ - ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ - ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ - ΣΚΟΡΔΑ.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ : ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα Κιόνια είναι ενας μικρός οικισμός πολύ κοντά στη Χώρα (3,5 Km). Εκτός απο τα αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και το ξενοδοχείο ΤΗΝΟΣ BEACH ο οικισμός δεν διαθέτει κάποιο άλλο ενδιαφέρον σημείο ή χαρακτηριστικό. Η παραλία του εκτείνεται σε μια μεγάλη απόσταση μπροστά στον οικισμό και είναι βατή και προσβάσιμη απο το δρόμο. 
Το καλοκαίρι υπάρχει συγκοινωνία από και προς την πόλη περίπου κάθε μία ώρα. Γενικά τα Κιόνια δεν αξίζουν και πολύ για διαμονή και δεν τα προτείνω εκτός άν θέλετε να αποφύγετε τη φασαρία της Χώρας. Αν πάτε Ιούλιο ή Αύγουστο να είστε προετοιμασμένοι για πολύ αέρα.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΦΑΓΗΤΟ
Στα Κιόνια υπάρχουν 5-6 ταβέρνες-εστιατόρια και μια μεγάλη καφετέρια δίπλα στο Τήνος Beach. Μήν περιμένετε την τρελή νυχτερινή ζωή γιατί απλά δεν υπάρχει. Με το φαγητό θα έχετε πρόβλημα. Η ποιότητα και οι τιμές είναι απαράδεκτες. Παρά το ότι οι ξενοδόχοι έχουν πολύ καλές προσφορές και αξιόλογες υπηρεσίες, οι εστιάτορες περιμένουν τον τουρίστα ή τον ταξιδιώτη πώς και πώς για να τον ''γδάρουν'' στην κυριολεξία. Προσωπικά πλήρωσα μια σαλάτα σκέτη ντομάτα με το τρελό ποσό των 5 ευρώ!!. Και φυσικά δεν βλέπω να υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Αν διαλέξετε να δοκιμάσετε το τοπικό φαγητό την φρουτάλια θα το ακριβοπληρώσετε (11 ευρώ).
Λύση υπάρχει, άν έχετε τη διάθεση ή άν έχετε χαμηλό budget. Στη Χώρα υπάρχει σουπερμάρκετ Carefur όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για τα γεύματά σας. Το μόνο μέρος για φαγητό που θα μπορούσα να προτείνω  λόγω προσωπικής μου εμπειρίας είναι η Ταβέρνα - Εστιατόριο ''ΜΠΟΥΡΟΥ'' όπου το φαγητό του είναι ποιοτικό και γευστικό αλλά βεβαίως και το συγκεκριμένο μαγαζί ακολουθεί την ίδια τακτική. Ακριβές τιμές. Δεν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε γιατί όλα τα μαγαζιά είναι στην παραλιακή οδό.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  -  ΚΛΠ.

ΕΙΔΟΣ-ΟΝΟΜΑ : ΑΛΜΥΡΑ STUDIOS

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΤΗΛΕΦΩΝΟ- SITE : Βρίσκεται στην κεντρική παραλιακή πρός το τέλος της. 
Τηλ.: 22830-22753. www.almirastudio.com

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ : ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ : ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ - ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΑΤΟ(Αν το επιθυμείτε) - ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ - A/C - ΨΥΓΕΙΟ - ΠΑΡΚΙΝΚ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ : Στο συγκεκριμένο κατάλυμμα διέμεινα για επτά(7) ημέρες και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Το δωμάτιο μέσα καθαρό, άνετο και στο μπάνιο υπάρχει ότι μπορεί να χρειαστεί ένας ταξιδιώτης. Απο κίτ ραπτικών μέχρι κίτ ξυριστικών για τον άνδρα. Πολύ οργανωμένο και καθαριότητα κάθε δύο ημέρες, καθαρά σεντόνια, καθαρές πετσέτες. Ευγενικό προσωπικό και έτοιμο να σας εξυπηρετήσει ανά πάσα στιγμή. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: